Beleg met BlockchainTraders

Wat is Blockchain?

Blockchain is een revolutionaire internettechnologie die de manier waarop bedrijven functioneren op het gebied van eigendom, vertrouwen en handel compleet zal veranderen.

Vandaag de dag wordt handel geadministreerd in boekhoudingen. Die boekhoudingen zijn gesloten en worden beheerd door 3de partijen die we vertrouwen, beter bekend als ‘trusted third parties’. Voor veel handelingen zal je die partijen snel niet meer nodig hebben.

Neem bijvoorbeeld transacties. Wanneer een transactie tussen 2 personen plaatsvindt, is er een 3de partij, de bank, nodig om hem goed te keuren.

Blockchain zal dit allemaal veranderen. De blockchain is een netwerk van duizenden computers die via internet een gezamenlijke boekhouding deelt, deze boekhouding is niet besloten maar openbaar. Het grootboek is verdeeld over het gehele Blockchain netwerk en hierin worden alle transacties met bijbehorende informatie bijgehouden.

Door lastige berekeningen worden de transacties geverifieerd door een netwerk van duizenden miners (speciale computers) die het grootboek onderhouden. Al deze miners bezitten een kopie van het volledige grootboek. Deze miners moeten allemaal consensus bereiken over de transacties binnen het grootboek. Dit resulteert in een “shared single source of truth”, een gedeelde waarheid. Wanneer iemand achteraf een aanpassing zou maken binnen het grootboek, merken alle andere miners het op, de waarheid is niet meer hetzelfde als bij henzelf en consensus wordt niet bereikt. Deze aanpassing wordt dan ook niet goedgekeurd. Hierdoor is de Blockchain altijd te vertrouwen en kan je zonder de “trusted third parties” betrouwbare overeenkomsten sluiten. Het netwerk wordt dus niet beheerd door een centrale autoriteit maar door een netwerk van gebruikers.

Neem de transactie waar je vroeger een bank voor nodig had. Wanneer er nu een transactie tussen 2 personen plaatsvindt wordt deze transactie in plaats van door de 3de partij, de bank, nu goedgekeurd door het blockchainnetwerk.

Wat gaat hierdoor veranderen?

Deze vernieuwende technologie zal zorgen voor een verandering in de manier waarop we leven. De “trusted third parties” zullen zich moeten herontwikkelen om nog te blijven bestaan in de nieuwe samenleving. In plaats van de centrale autoriteiten zullen de gebruikers de macht in handen hebben.

Cryptocurrencies op de blockchain zijn namelijk te programmeren. Een voorbeeld van een toepassing op de blockchain is “smart contracts”. Doordat regels, administratie, structuur en hiërarchie geprogrammeerd kunnen worden op de blockchain via smart contracts kan bedrijfsvoering efficiënter en veiliger worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld budgettering. Wanneer hier smart contracts voor worden gebruikt, kan geld wat bestemd is voor het uitbetalen van werknemers echt alleen gebruikt worden voor het uitbetalen van werknemers. Je kan een smart contract zelfs zo programmeren dat deze bij een contractuele afspraak het geld vast houdt op de blockchain. Het geld wordt pas uitgekeerd wanneer de tegenpartij de voorwaarde binnen het contract voltooit. Worden deze voorwaarde niet vervuld, dan zorgt het smart contract dat de andere partij zijn geld terug krijgt. Beide partijen weten zo zeker dat ze een betrouwbare overeenkomst zijn aangegaan.

Waarom is het hier om te blijven?

Het meest bekende voorbeeld van een cryptocurrency is de Bitcoin. Echter is valuta maar één van de vele toepassingen die als cryptocurrency op de blockchain geprogrammeerd kan worden. Cryptocurrencies kunnen meerdere vormen van eigendom vertegenwoordigen zoals aandelen, geld, spaarpunten of zelfs je stem in de verkiezingen. Via een smart contract kan dit dan zo geprogrammeerd worden dat elke persoon een unieke stem heeft die maar één keer gebruikt kan worden.

Ook wordt de blockchain steeds meer gebruikt om authenticiteit te waarborgen. Door unieke en niet aanpasbare codes op producten die gelinked zijn aan de blockchain zijn imitatie producten ook verleden tijd, je kan direct zien of je een origineel product te pakken hebt. Dit is leuk wanneer je merkkleding koopt, maar nog veel belangrijker wanneer je babyvoeding koopt in China, daar zitten vaak gevaarlijke stoffen in die je kind kunnen schaden. Dit is een voorbeeld van een combinatie tussen blockchain en Internet of Things (IoT).

De blockchain werkt namelijk namelijk steeds vaker als aanvulling op IoT. IoT zorgt dat alle producten die verbonden zijn met het internet, ook met elkaar worden verbonden en zo informatie met elkaar kunnen delen. Bijvoorbeeld de ijskast die automatisch boodschappen doet wanneer deze merkt dat die leeg raakt. Echter, IoT heeft nog een aantal pijnpunten. Op dit moment liggen de kosten van het verbinden van deze apparaten nog hoog, kan de data nog niet optimaal gebruikt worden en is de privacy data nog niet optimaal beveiligd. Door IoT te verbinden met de blockchain kunnen al deze problemen worden opgelost.

Blockchain maakt de wereld een stuk efficiënter, makkelijker en transparanter.

Contact

Heeft u interesse of vragen?

Laat uw nummer achter zodat wij contact met u kunnen opnemen voor een vrijblijvende afspraak.

7 + 12 =

Onze gegevens

Fondsen:
BlockchainTraders Fonds A
BlockchainTraders Fonds B

Fondsbeheerder:
BlockchainTraders B.V.
KVK: 70864640

Bewaarder Fondsactiva:
Stichting Toezicht BlockchainTraders
KVK: 71065547

Bezoekadres:
Deventerstraat 101c
7322 JM Apeldoorn

Telefoonnummer:
055-3020102

BlockchainTraders

Deventerstraat 101c
7322 JM Apeldoorn